XXX

In homeopatie exista un remediu pe care l-am testat in doua situatii in care ne-am confruntat cu puroiul: puroi in gat (respectiv amigdalita pultacee) si puroi la un degetel, din cauza infectiei generate de o unghiuta rupta (afectiunea se numeste panaritiu).

Ambele situatii tratate alopat (adica in medicina pe care o practica medicii de familie, spitalele etc.) sunt destul de invazive, daca nu infioratoare. Pentru ambele medicul recomanda antibiotic, iar pentru panaritiu se poate asocia chiar si cu niste operatiuni chirurgicale la care nici nu vreau sa ma gandesc.

Noi le-am rezolvat foarte usor cu un remediu homeopat, Hepar Sulphur, recomandat de medicul homeopat in dilutiile corespunzatoare fiecarei afectiuni:

Amigdalita pultacee: Hepar Sulphur 30 ch, 3 granule de 3 ori/zi, 5-7 zile

Panaritiu: Hepar Sulpur 9 ch,  3 granule de 3 ori/zi, 5-7 zile

E interesant de vazut (iar pentru cei care nu cred in homeopatie chiar inexplicabil) cum se poate vindeca o astfel de afectiune cu granule homeopate, dar va pot confirma ca in cazul nostru a functionat.

Sigur, in cazul in care apar febra sau alte simptome de agravare, e destul de tarziu ca homeopatia sa mai poata actiona la timp si deja trebuie sa mergeti pe tratamentele alopate, insa daca nu s-a ajuns aici si copilul are o stare generala buna merita sa incercati acest remediu.

In cazul panaritiului, de exemplu, am incercat diverse dezinfectante, unguente de tot felul (dupa mai multe recomandari), am incercat sa spargem punguta de puroi si degeaba. Deja se extinsese sub unghie, deci nu dadea semne de vindecare. In final, cand ramnea ca ultima solutie antibioticul am aplicat acest remediu si de la o zi la alta inflamatia s-a retras.

Cate ceva despre remediul Hepar Sulphur gasiti aici:

http://www.homeopatie.ro/hepar-sulfur-76.htm

http://www.eva.ro/sanatate/medicina-alternativa/homeopatia-si-infectiile-respiratorii-superioare-articol-4267.html

Important este sa nu le luati dupa ureche. Alegerea dilutiei este foarte importanta.

Diluţiile joase favorizează colectarea puroiului. Diluţiile înalte diminuează cantitatea de puroi. Remediul se foloseste si la puroiul care apare la masele, insa nu stiu ce dilutie se foloseste si cum se administreaza. Indicatiile sunt de atenţie la utilizarea lui Hepar sulfur în cazul cavităţilor închise de unde puroiul nu poate fi drenat, deci cel mai bine intrebati medicul homeopat.

Stiu ca e complicat de mers la un astfel de medic. Sunt putini, iar consultatiile sunt destul de scumpe. Insa decat sa dati antibiotice sau sa supuneti copiii (sau chiar pe voi) la tratamente care nu stiti ce efecte adverse pot avea in timp, care mai costa si ele ceva bani, cred ca merita sa incercati si aceasta cale. Personal, de cate ori am apelat la medicul homeopat am rezolvat situatia, iar multe alte situatii mai simple le-am rezolvat aplicand sfaturile din cartile de specialitate pe care mi le-am cumparat, sau citind pe internet.

Mod de administrare:

Homeopatele au cateva reguli de administrare, care implica sa nu atingeti granulele cu mana, granulele se tin sub limba si se sug (sau la copiii mai mici se dizolva in apa), se dau cu 30 min inainte de masa, dar dupa cum am citit in cartea doamnei doctor Sorina Soescu “Homeopatie pediatrica”, la copii nu e neaparat necesar sa tineti cont de aceste indicatii. Daca remediul este potrivit, isi va face efectul.

Sanatate va doresc!

Delia

 

 

6 Responses to Tratament homeopat pentru infectii cu puroi

 • Maria says:

  Daca se poate v-as ruga in cateva cuvinte, sa imi spuneti parerea D-voastra despre cartea Homeopatie Pediatrica a Dr Soescu.
  Sunt oferite remedii exacte pentru tuse cu variatiile ei (seaca, samd) secretii nazale, sau care e abordarea principala D-nei Dr.
  Mai aveti alte recomandari de carti tot in domeniul homeopatiei?
  Multumesc si mult succes!

  • delia says:

   Cartea doamnei Sorina Soescu este structurata pe capitole in functie de tipul afectiunilor (respiratorii, digestive, infectioase etc) ce pot fi tratate prin homeopatie. Fiecare capitol are descrise mai multe probleme, ca si cand un pacient- parintele mai degraba, ar descrie problema copilului, dupa care doamna doctor descrie recomandarea, cu denumirea remediului, dilutia, modul si durata de administrare. Gasiti aici remedii pentru cele mai frecvente probleme ale copiilor, sfaturi simple, usor de inteles si de pus in practica.
   In domeniul homeopatiei mai am o alta carte interesanta tot a doamnei Doctor Soescu, Intarirea imunitara.
   Puteti gasi multiple articole de-ale doamnei doctor pe diverse site-uri, insa mie mi s-a parut mai simplu sa am cartile la indemana, sa imi fac insemnari pe ele si sa le rasfoiesc de cate ori am nevoie.
   Pe site-ul personal al doamnei doctor cartile sunt mai scumpe (25 ron fiecare) insa eu le-am cumparat de pe siteul http://www.librariaeminescu.ro unde au preturi rezonabile de 15, respectiv 12 lei.
   Sanatate multa!

   • Maria says:

    Multumesc mult pentru raspuns. Intre timp le-am cumparat si eu pe ambele. Tot aceleasi preturi, editura Eikon e din Cluj, asa ca i-am vizitat ieri.
    Sper sa nimeresc remediile cand va fi cazul.
    Sanatate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>